Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Πεντανόστιμα σουτζουκάκια ρεβυθιών


Υλικά:

  • 500γρ ρεβύθια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 3 κ.σ αλεύρι
  • 1 1/2 κ.γ κύμινο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
Για την σάλτσα
  • 1 κουτί ντοματοχυμό(400γρ)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • Λίγο κύμινο
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε τα ρεβύθια απο βραδύς να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό με λίγη μαγειρική σόδα
  • Τα σουρώνουμε τα ξεπλένουμε καλά και τα αλέθουμε στο μούλτι
  • Τα βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τα κρεμμύδια,το σκόρδο,το αλεύρι,αλάτι,πιπέρι,κύμινο και τα ζυμώνουμε
  • Πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια,τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε το κρασί,το ντοματοχυμό,λίγο κύμινο,ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά
  • Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια,τα αφήνουμε να πάρουν μα βράση και αποσύρουμε απο την φωτιά
  • Σερβίρουμε με πιλάφι

1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα ολγα,
    Χθες βρηκα την συνταγη σου, και σημερα την εφτιαξα κιολας...πολυ ωραια η ιδεα σου. Γενικα οι συνταγες σου μου αρεσαν πολυ, μου εδωσαν ιδεες, ωστε να μην φτιαχνω συνεχως τα ιδια και τα ιδια.
    Λοιπον, στα σουτζουκακια προσθεσα επιπλεον λιγο δυοσμο και στην σαλτσουλα εβαλα δαφνοφυλλο και κανελα, ετσι για να ειναι πιο κοντα στα δικα μας γουστα. Πραγματικα εμοιαζαν παρα πολυ με τα αντιστοιχα που κανω με τον κιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή