Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

Λουκουμάδες


Υλικά:
  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.σ μέλι
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 2-2 1/2 περίπου φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Μέλι
  • Κανέλα
  • Σουσάμι
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,την μαγιά,το μέλι,το αλάτι και λίγο λίγο χλιαρό νερό ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό
  • Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 30 λεπτά
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί μπόλικο λάδι
  • Πατάμε μέσα στην χούφτα μας τον χυλό και με ένα κουτάλι που το βουτάμε στο νερό κόβουμε κομματάκια ζύμης και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι
  • Με μια τρυπητή κουτάλα βυθίζουμε τους λουκουμάδες στο λάδι και τους γυρνάμε συνεχώς για να τηγανιστούν καλά απ'όλες τις πλευρές
  • Τους βάζουμε σε μια πιατέλα,τους περιχύνουμε με μέλι(μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο νερό) και πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι
Πηγή συνταγής:Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου