Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Νηστίσιμο κέικ με καραμελωμένα μήλα


Υλικά:

Για τα καραμελωμένα μήλα

  • 6 μήλα κομμένα σε φέτες
  • 3 κ.σ μαργαρίνη(ελέγχουμε να είναι νηστίσιμη)
  • 8 κ.σ ζάχαρη
  • Κανέλα & γαρύφαλλο σκόνη
Για το κέικ
  • 1 1/2 ποτήρι νερού σπορέλαιο
  • 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 650γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 κ.γ κανέλα
  • 1 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα ή σταφίδες(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι,προσθέτουμε την ζάχαρη,τα μήλα,κανέλα,γαρύφαλλο και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν 
  • Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι,την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού
  • Προσθέτουμε την κανέλα,το γαρύφαλλο,το μπέικιν,και το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα
  • Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια ή τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά
  • Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή κουμπωτή φόρμα ή ταψάκι 28εκ,στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα αδειάζουμε τα καραμελωμένα μήλα και από πάνω το μείγμα του κέικ
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 1 ώρα περίπου
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και μόλις κρυώσει το κέικ το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και αφαιρούμε την λαδόκολλα

3 σχόλια:

  1. Γιαμ, γιαμ! Δεν εχω φαει και πρωινο... Κερνιεμαι ενα κομματακι:-) Τι νηστισιμο καλε??? Φαινετι πολυ νοστιμο! Θα το φτιαξω αποψε κιολας!

    Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το νεροποτηρο ποσα μλ ειναι ? να μην μετρησω με κουπα τσαγιου εε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόλις έφτιαξα την υπέροχη νηστήσιμη μηλόπιτα σου Όλγα μου .Περιμένω να βγει από το φούρνο για να την δοκιμάσω .Θα επανέλθω δριμύτερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή