Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι


Πραγματικά ο πιο νόστιμος χαλβάς μετά τον κλασσικό.Στην αρχή όταν είδα τον Άκη Πετρετζίκη να βάζει ένα ολόκληρο πορτοκάλι με ξένισε λίγο.Θεώρησα ότι θα έχει μια πολύ έντονη γεύση.Τελικά το αποτέλεσμα θεικό.Το μόνο που άλλαξα εγώ στην συνταγή είναι το σιμιγδάλι.Εκείνος βάζει μισό χοντρό και μισό ψιλό ενώ εμένα που μου αρέσει ο χαλβάς να είναι αφράτος και μόλις βάζεις την μπουκιά στο στόμα να καταλαβαίνεις κάθε κόκκο σιμιγδαλιού έβαλα μόνο χοντρό.
Μην χάνετε λεπτό!Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!!

Υλικά:
  • 1 ποτήρι λίγο λειψό λάδι(εγώ βάζω σπορέλαιο για να είναι ελαφρύ)
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1/4 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 βανίλια
  • 1 πορτοκάλι
  • 50γρ κουκουνάρι
Διαβάστε περισσότερα στο olgascuisine.gr

Share:

0 σχόλια