Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι


Πραγματικά ο πιο νόστιμος χαλβάς μετά τον κλασσικό.Στην αρχή όταν είδα τον Άκη Πετρετζίκη να βάζει ένα ολόκληρο πορτοκάλι με ξένισε λίγο.Θεώρησα ότι θα έχει μια πολύ έντονη γεύση.Τελικά το αποτέλεσμα θεικό.Το μόνο που άλλαξα εγώ στην συνταγή είναι το σιμιγδάλι.Εκείνος βάζει μισό χοντρό και μισό ψιλό ενώ εμένα που μου αρέσει ο χαλβάς να είναι αφράτος και μόλις βάζεις την μπουκιά στο στόμα να καταλαβαίνεις κάθε κόκκο σιμιγδαλιού έβαλα μόνο χοντρό.
Μην χάνετε λεπτό!Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!!

Υλικά:
  • 1 ποτήρι λίγο λειψό λάδι(εγώ βάζω σπορέλαιο για να είναι ελαφρύ)
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1/4 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 βανίλια
  • 1 πορτοκάλι
  • 50γρ κουκουνάρι
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και το βράζουμε για 1 ώρα
  • Το κόβουμε στην μέση,το στύβουμε με τα χέρια μας καλά να στραγγίξει από ζουμιά(δεν χρειαζόμαστε το ζουμί)και την φλούδα που μένει την λιώνουμε στο μούλτι
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα όχι πολύ σκούρο.Στην διάρκεια του καβουρντίσματος προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό(προσεκτικά για να μην καούμε)και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το λιωμένο πορτοκάλι,την βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι ο χαλβάς να πήξει και να ξεκολλάει με ευκολία εντελώς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
  • Ρίχνουμε το κουκουνάρι,ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα και περιμένουμε να κρυώσει εντελώς για να ξεφορμάρουμε 
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου