Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Μιλφέιγ "Το ελαφρύ"


Συνταγή και φωτογραφία απο την Σόφη Τσιώπου

Υλικά:
  • 1 κουτί κονσερβα εβαπορε λάιτ των (400γρ.)
  • 2 κουτιά νερό (μετράμε από το ίδιο το κουτί)
  • 1 κουτι άνθος αραβοσίτου Γιώτης των (160 γρ.) ΟΧΙ ΣΤΙΓΜΗΣ!!!
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σ βιτάμ
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 φακελάκια γκαρνί σκόνη +400 ml γάλα

  • 2 πακέτα μπισκότα σφολιατίνια.(αν θέλετε να τρίψετε και στην επιφάνεια,τότε χρειαζόμαστε 3 πακέτα).
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα




Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το εβαπορέ,το νερό το άνθος αραβοσίτου και το 1 ποτήρι ζάχαρη.(Αν το θέλετε πιο γλυκό δοκιμάστε και προσθέστε αναλόγως)
  • Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες και το βιτάμ,ανακατεύουμε,αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ,τη σκεπάζουμε με μεμβράνη κολλημένη στην επιφάνεια και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  • Εν τω μεταξύ,χτυπάμε τα γκαρνι με το γάλα,σε σαντιγί.Η κρέμα όταν κρυωσει θα γίνει πολύ σφιχτή.Μην τρομάξετε.
  • Την χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει και να μαλακώσει,και ενσωματώνουμε χτυπώντας τη μισή σαντιγί.
  • Την άλλη μισή την κρατάμε για την επιφάνεια του γλυκού.
  • Χωρίζουμε τα σφολιατίνια στη μέση κατα μηκος.
  • Στρώνουμε σε πυρεξ 25χ30 περίπου μπισκότα,κρέμα εναλλάξ.Θα πάρει 3 στρώσεις μπισκότα και 3 στρώσεις κρέμα.
  • Στο τέλος στρώνουμε τη σαντιγι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη αχνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου