Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Κοτόπουλο με μαυροδάφνη και μανιτάρια


Υλικά:

  • 4 μπούτια απο κοτόπουλο
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 φλ, τσαγιού μαυροδάφνη
  • Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να βγάλουν  τα υγρά τους και να μαλακώσουν
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι ή μακαρόνια

1 σχόλιο: