Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016

Τα μπακλαβαδάκια της μαμάς μου!!



Υλικά:
  • 500γρ φύλλο κρούστας
  • 500γρ καρύδι χοντροκομμένο
  • 250γρ βούτυρο λιωμένο 
  • 120γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 120γρ ζάχαρη
  • 1,5 κ.σ κανέλα
  • 1 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο

Για το σιρόπι
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Φλούδα απο 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού



Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 3-4 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Σε ένα μπολ ανακατευουμε το καρύδι με την ζάχαρη,την κανέλα,το γαρύφαλλο και την φρυγανιά
  • Βουτυρώνουμε ένα φύλλο,απο πάνω τοποθετούμε άλλο ένα,το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα της γέμισης
  • Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε λοξά κομμάτια 3-4 εκ το καθένα
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την γέμιση
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και με τη βοήθεια σπάτουλας,ώστε να μην διαλυθούν, μεταφερουμε τα μπακλαβαδάκια
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά,τουλάχιστον 30 λεπτά για να ψηθεί το φύλλο μέχρι μέσα
  • Μόλις βγάλουμε τα μπακλαβαδάκια απο το φούρνο αμέσως ρίχνουμε επάνω τους το κρύο σιρόπι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου